Šašlõkitegemine on imelihtne. Pead leidma sea, mis on just sellel hommikul lihaks saanud ja sealt parimad tükid laskma raiuda.
Suured lihatükid aetakse vardasse koos konditükkide ja pekiga. Väidetavalt on just kondi ümbed kõige maitsvam liha.
Marinaadi pole vaja.
Küpsetamise ajal võid kasta lihatükke soolaveega. Peale küpsetamist pannakse lihatükid vaagnale koos sibula ja pipraga. Sinna peale sobib suurepäraselt tkemali kaste (hapukas ploomikaste).
Šašlõkitegu on meeste töö. Kui sa perenaisel köögis abiks olles lihatükid ise vardasse ajad, siis tuleb pereisa või perepoeg, vangutab pead, võtab lihad vardast ära ja teeb ise selle töö uuesti ja õigesti.
Köögis kokkamine on naiste töö, aga tule ääres šašlõki küpsetamine on ainult meeste pärusmaa, sinna juurde naisi ei lasta.
No comments:
Post a Comment